Успешно приключване на учебния процес е целта на ръководството на ЮЗУ

В Югозападния университет „Неофит Рилски“-Благоевград днес се проведе разширен Ректорски съвет, с участието на ректора проф.д-р Борислав Юруков, неговите заместници и деканите на 9-те факултета към висшето учебно заведение.

Пред Радио Благоевград доц.д-р Ицка Дерижан – зам.-ректор „Образователни дейности“, каза, че коментарите основно са били около извънредната обстановка, при която се провежда учебен процес от дистанция. „Разглеждахме въпроси, които са свързани с възможностите да се приключи успешно учебната година. Всички знаем, колко стратегически важен е Югозападният университет за региона.

От друга страна, това повишава риска, в условията на епидемиологична обстановка да струпваме много хора от различни места – каквито са нашите студенти – на едно място. Затова задължително отговорно трябва да подходим към учебния процес“, каза доц. д-р Дерижан. Тя допълни, че динамичната обстановка налага непрекъснато да се следи как се приемат законите в Парламента и какви заповеди се издават от министерствата на образованието и на здравеопазването.

„В това отношение днешния, продължил дълго време разширен Ректорски съвет, имаше тази грижа и тази отговорност да се предложи система от мерки за успешно приключване на учебния процес“, каза още зам.-ректорът Ицка Дерижан. Тя изрази голямото си удовлетворение от това, че ЮЗУ е напълно готов за това и изрази увереност, че всички учебни дисциплини ще проведат своите изпити и ще финализират своето обучение от дистанция.

„Изключение ще направят дисциплините, при които е неизбежно прякото участие и прякото присъствие, каквито са видовете спорт, някои от изкуствата, както и тези дисциплини, при които имаме непременно задължителни лабораторни упражнения. За тях ще бъдат предприети допълнителни мерки, които ще бъдат обявени, но най-вероятно някои от тези дисциплини ще бъдат отложени и ще се изучат през следващата учебна година“, каза доц.д-р Ицка Дерижан./bnr.bg/

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

853 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград