Уволненията на Томов продължават!!! Отстраниха детска учителка, за да назначат снахата на Бонка Ичкова

Детска учителка от ЦДГ №10 в Благоевград е освободена от работа и на нейно място кметът на Благоевград Румен Томов е назначил снахата на своя отявлена поддръжничка. От днес г-жа Елена Ичкова е на работа в ЦДГ „Мак“, където в петък 22-ри май се е явила на интервю за работа.

Елена Ичкова идва в детската градина на мястото на учителка, която работи с най-малката група цяла учебна година. Досегашната преподавателка била назначена на временен трудов договор миналото лято, който трябвало да премине в постоянен след пандемията. Самата тя също се явила на интервюто миналия петък, по време на което е избрана Елена Ичкова, почти без никакъв професионален опит.

Любопитна подробност в случая е, че г-жа Елена Ичкова е снаха на БСП-активистката и отявлена привърженичка на кмета Румен Томов – преподавателката в НХГ Бонка Ичкова. Веднага след изборите миналата есен стана ясно, че за снахата на Бонка Ичкова усилено се търси работа в детските градини, за да може кметът Томов да се отплати за подкрепата, която получил от нея. Скоро след встъпването си в длъжност Томов уреди Елена Ичкова да замества в ЦДГ 3 „Детелини“. След като титулярката обаче се върнала, г-жа Ичкова отново останала без работа.

Миналия петък Елена Ичкова е била предпочетена пред учителка, която цяла година е работила безпроблемно с 1-ва група деца в ЦДГ 10. Шокът за бившата вече преподавателка в градината бил голям, тъй като тя издържала успешно пробния период, децата се привързали към нея и имала уверението на ръководството на детското заведение, че след подновяване на заниманията на децата договорът ѝ ще стане постоянен.

Не е за пренебрегване и фактът, че бързо след встъпването си в длъжност Румен Томов пенсионира скоростно дългогодишната директорка на ЦДГ 10 Вергиния Влахова и на нейно място, без проведен конкурс, назначи друга своя поддръжничка – Галина Арабаджиева. Преди да стане директор Арабаджиева беше учителка в същата ЦДГ 3, в която е била по заместване и новоназначената г-жа Елена Ичкова.

Подобна е съдбата и на помощник-възпитател от друга детска градина в Благоевград. Работила е на временен трудов договор и след като показала необходимите качества, получила уверение от директорката, че след приключване на извънредното положение ще бъде назначена за постоянно. Миналата седмица обаче директорката на въпросната детска градина била извикана в Общината, където и е казано, че за това място има друга жена, близка на кмета Румен Томов. Така помощник-възпитателката е освободена, а на нейно място от днес е човек с неясни качества и компетенции за длъжността помощник-възпитател, работещ с деца от 3-годишна възраст.

31 355 преглеждания

2 коментара за “Уволненията на Томов продължават!!! Отстраниха детска учителка, за да назначат снахата на Бонка Ичкова

  1. Пълни глупости. Конкурсите за ди ректори не са обявени още. В момента има временно изпълняващи длъжността. Хайде, проверявайте си информацията, уважаеми журналисти.

  2. Тук говорят за възпитатели, не за директори, госпожо. Добре е и статията да се чете, преди да се пишат коментари. И да! Назначенията са спазване на предизборни обещания. Защото Румен Томов е боклук, който даже не крие че е на тоя пост, за да урежда роднини на сложили те го там. Затова и още драма като вдовица за к*р, макар че уволняват за N- ти път!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.