В „скрита“ коалиция ли са ГЕРБ, Атанас Камбитов и Андон Тодоров срещу развитието на Благоевград и кмета Илко Стоянов?

В „скрита“ коалиция ли са ГЕРБ, Атанас Камбитов и Андон Тодоров срещу развитието на Благоевград и кмета Илко Стоянов? – този въпрос задаваме риторично, защото отговорът за нас е ясен! Чудим се обаче дали обществеността в Благоевград е наясно със задкулисните игри на някои от родните политически фигури. Същите тези политици, нека припомним, отдавна бяха отритнати от обществото, което не веднъж им показа „червен картон“. Но както знаете, когато „кучето захапе кокала, трудно го пуска“. Та така е и с добре познатите ни фигури от ГЕРБ – Благоевград, Атанас Камбитов и Андон Тодоров.

Отритнати в забвение, провалили се в опитите си да „яхнат“ една или друга политическа партия или коалиция, главните действащи лица, за които ще си говорим в тази публикация, споменати в предходния абзац, решиха да се обединят. И това не е нещо, което ни изненадва, защото ние добре познаваме техния манталитет и политическо поведение. НО! Това, което нас ни изумява е как може в стремежа си за лична облага и политически дивиденти, да се опитваш да спреш развитието на Благоевград?

И ГЕРБ – Благоевград, и Атанас Камбитов, и Андон Тодоров решиха да играят в един отбор, а за общ противник, дори бихме си позволили да кажем враг, си избрах Илко Стоянов. Знаете ли защо? Защото настоящият кмет е единствения човек в политическите среди, който още с встъпването си в длъжност си позволи да им се противопостави в името на Благоевград. Илко Стоянов добре познава нашите „герои“ и техните амбиции, затова не се престраши да им се опълчи и да мечтае, но и да работи смело за бъдещето на Благоевград.

Да, правилно прочетохте… за бъдещето на Благоевград! Пътят, който Илко Стоянов е избрал да върви е тежък и труден, защото община Благоевград, през последните години, е поела към грандиозен упадък. Виновниците за ситуацията са ни добре познати БИВШИ кметове, БИВШИ председатели на Общински съвет и БИВШИ местни парламентаристи. Акцентираме върху думата БИВШИ, защото хората на Благоевград ги направиха такива, но те вместо да се отдръпнат, както подобава в такава ситуация, решиха да „запретнат ръкави“ и да се опитат да се завърнат, за да унищожат и малкото хубави неща, останали в Благоевград, за да си гарантират спокойни, богати старини.

Планът им за действие започна още, след като стана ясно, че в Благоевград се налага да бъде повишена такса смет. Не случайно казваме налага, защото безотговорното управление в годините назад, сега вече „даде своите плодове“ и на Илко Стоянов му се наложи да поеме отговорност и да направи това, което е трябвало да бъде направено много отдавна. Направи го, защото за него най – голямата цел е да изтласка Благоевград от дъното до което го доведоха същите тези БИВШИ.

След като Общински съвет Благоевград, осъзнавайки сложността на ситуацията, подкрепи кмета Стоянов, последва нова стъпка от плана. Вече БИВШИЯТ областен управител Николай Шушков върна решението на местния парламент. Това, за нашите „герои“, се оказа „зелена светлина“ за продължаване на плана. Последва свикване на извънредна сесия на Общински съвет Благоевград, която трябваше да гледа върнатото решение. НО! Ден по-рано Димитър Урдев, също БИВШ общински съветник и член на ГЕРБ – Благоевград, заедно с още няколко общественици от града, дадоха пресконференция, за да обявят „спонтанно“ създаденото гражданско сдружение, обявило се против повишаването на такса – смет.

Struma.news обаче разбра от свой достоверен източник, че активната поява на Урдев в публичното пространство в последно време никак не е случайна… ето защо! Ден преди извънредната сесия, в 19.30 часа е проведен телефонен разговор между групата на ГЕРБ в общински съвет, областният координатор Андрей Новаков и Андон Тодоров. Същите обсъдили саботирането на сесията, свързана с такса смет и издигането на Димитър Урдев за следващия кандидат на ГЕРБ!

Както вече трябва да ти е станало ясно, уважаеми читателю, нищо в политиката на Благоевград не се случва просто така. И никой БИВШ политик не се превръща в активен защитник на гражданските права, след като години наред е изпълнявал заповеди, спуснати му отгоре.

Нали си спомняте за приказката: „Всеки, който е веднъж е пил от извора на младостта, остава вечно млад“… та същото е и с нашите БИВШИ! Ако може да перифразираме старата мъдрост… „Всеки, който веднъж е отпил от извора на порочната политика, си остава порочен политик“.

Сега въпросът е само един – ще позволим ли да бъдем манипулирани от хората, които ограбиха, застроиха и почти затриха Благоевград или ще послушаме вътрешния си разум и ще се опитаме да помогнем за развитието и просперитета на нашия град, нашата община, нашето родно място?!

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

5 217 преглеждания

One thought on “В „скрита“ коалиция ли са ГЕРБ, Атанас Камбитов и Андон Тодоров срещу развитието на Благоевград и кмета Илко Стоянов?

  1. Та след тази тирада не разбрах (колкото и да не понасям гргробаджийте и техните приятели и такива като АТ.) какво толкова градивни е предложил сегашния кмет? Логично е такса смет да е пропорционална на създадения от всяко домакинство боклук, а не да е на данъчна оценка на имота.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград