Въвеждат ротационно обучение в 9 общини в област Благоевград

Директорът на РЗИ – Благоевград д-р Калоян Калоянов е изпратил в Регионалното управление на образованието в Благоевград писмо с препоръка в училищата в девет общини – Благоевград, Симитли, Петрич, Сандански, Разлог, Белица, Хаджидимово, Кресна и Струмяни, присъствените учебни занятия да бъдат преустановени на 50 процента и да бъде въведен ротационен принцип.

В тези 9 общини регистрираната заболеваемост от коронавирус е между 500 и 750 на 100 000 души. От Регионалното управление на образованието са информирали Министерството на образованието и очакват официална заповед.

От Регионалното управление на образованието са изготвили график за начина на обучение.

От утре в тези 9 общини учениците от 1, 5, 7 и 8, 10 и 12 клас ще се обучават присъствено, а учениците от 2, 3, 4, 6, 9 и 11 клас ще се обучават в електронна среда от разстояние. Този график е в сила за срок от една седмица – до следващата сряда. Това каза за Радио Благоевград началникът на Регионалното управление Ивайло Златанов.

Той увери, че въпреки късния час, е уведомил всички директори на училища в съответните общини и родителите на учениците.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

1 073 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград