Вербатория вече и в Благоевград

Вербатория – или диагностика на таланта – е уникален, иновативен метод за анализ на естествения потенциал на човека.

Методът използва алгоритъм за анализ на индивидуалните характеристики на мозъка по време на прости стандартни задачи в различни области. Вербатория не изследва човешките умения или способности, а само разкрива области, в които развитието ще бъде по-лесно или по-трудно в сравнение с другите.

Според статистики, 85% от родителите не могат да преценят правилно способностите на децата си. Вербатория помага на хиляди родители да разберат какви са естествените способности на тяхното дете.
Методът се упражнява в над 75 центъра в Русия и 13 в Европа и САЩ, и помага на много семейства да погледнат в бъдещето, да опознаят по-добре детето си и да улеснят неговият път към реализация.

Една от основите на научната база по неврометрия е теорията на американския психолог Хауърд Гарднър. Той става световноизвестен чрез създаването на теорията за множествената интелигентност. Вербаторията провежда невро-тестове, които позволяват на деца и възрастни да определят своите таланти, и им помагат да изберат посоката на по-нататъшното си развитие.

„Устройство, наречено невроинтерфейс измерва мозъчната активност по време на решаването на определени задачи от различно естество. Това изследване определя с точност областите с най- голяма ефективност за личностно и професионално развитие.“, обяснява Димитрина Тасева, която е част от екипа на Вербатория – Благоевград.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

1 601 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград