Вилимир Александров е новият председател на Общински съвет Симитли

От днес, след проведено тайно гласуване, Общински съвет Симитли има нов председател. Това е 23-годишния Вилимир Александров, който влезна в историята на местната и регионална политика като най-младия избиран общински съветник.

Той бе единствен кандидат за поста, а кандидатурата му издигна общинският съветник Таня Янкова. Тя мотивира предложението, заявявайки че през годините Община Симитли не веднъж е доказала, че дава път на младите – активно да участват в местната политика и да се развиват в родното населено място.

Вилимир Александров поема ръководството на местния парламент в Симитли от доскорошния председател Владимир Христов, който напуска Общински съвет по собствено желание, тъй като е избрал да продължи професионалния си път в друго направление.

Владимир Христов благодари на колегите си за да добрата съвместна работа през годините. „Радостен съм, че във времето с всички вас успяхме да изградим не само колегиални, но и приятелски отношения. През всичките тези години ние бяхме едно неформално семейство. Благодаря ви за доброто отношение“, каза той.

Вече бившият председател на Общински съвет Симитли Владимир Христов получи и специален подарък от местните парламентаристи, както и от кметът Апостол Апостолов, който му връчи икона на Св. Богородица с младенеца.

От своя страна новоизбраният председател Вилимир Александров благодари на колегите му за избора, който са направили и категорично заяви, че ще направи всичко възможно, за да оправдае гласуваното му доверие. „Искам да отправя искрени благодарности към вас колеги общински съветници! Днес вие избрахте да подадете ръка на младостта и да я изтласкате напред към развитието – личностното и бъдещото за община Симитли! Благодаря за подкрепата и доверието!“, допълни той.

На местните избори през 2019 година Вилимир Александров е едва 21-годишен. Тогава той бе включен в листата на Местна коалиция „Бъдеще за Община Симитли“ като заемаше последното място. Въпреки това Вилимир Александров успя да си спечели 543 лични преференции, което му отреди второ място в Общински съвет Симитли.

Вилимир Александров е добре познат за обществеността в Симитли, тъй като е роден и израснал в общинския център. Средното си образование е завършил в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – град Симитли с приз „Ученик на годината“ и награда за „Отличник на випуска“.

Висшето си образование със степен бакалавър и специалност „Управление на бизнеса и предприемачеството“, Вилимир Александров завършва в Нов български университет. Новият председател на Общински съвет Симитли продължава обучението си в сферата на европейското управление, като за целта е избрал магистърска програма „Европейско управление и икономическа дипломация“ в Нов български университет. В момента той изучава и образователен курс „Политики и иновации в градовете“.

По време на тържествената сесия се състоя и полагане на клетва на нов общински съветник, който заема мястото на Владимир Христов в местния парламент. Това е Биляна Иванова Комолска от квотата на „Партия на зелените“.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

230 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград