За Румен Томов любимото за благоевградчани Бачиново не е парк!

Парк ли е Бачиново за Румен Томов? Оказа се, че за него любимото място за разходки и релакс на поколения благоевградчани не е паркова зона. Скандалното откровение на Румен Томов дойде в отговор на въпрос на кандидат-кмета Илко Стоянов за застрояването на зелените площи. В ефира на Нова телевизия Томов заяви в прав текст: “Това нещо там не е парк!”. За него може и да не е, но за нас, благоевградчани, Бачиново е най-свидното ни място, което сме длъжни да съхраним и за следващите поколения.
Така той възмути жителите на Благоевград, за които строителството и в Бачиново, и в другите зелени площи на града е особено чувствителна тема. За него обаче се оказа, че това е нормално. Точно Томов е човекът, който даде зелена светлина за застрояването на кортовете в парк Бачиново, и то на фирма, която спечели апетитната обществена поръчка за изграждането на подлеза в квартал “Грамада”. Като същински Матросов, Томов за пореден път защити частния, а не обществения интерес с изказването си в телевизионния ефир.
Същият този Томов обещаваше в началото на своето управление прозрачност в харченето на парите на благоевградчани. На практика обаче се случи друго. Всички обществени поръчки, проведени по негово време, са предвидими и се знае кой ще ги спечели.
Поне сто пъти Томов заяви, че подкрепя местния бизнес, за да остават парите в града, но повечето големи обществени поръчки ги даде на външни дружества. Сто пъти повтори: “Отворих управлението към хората”, но и това се оказаха просто само думи. Много общини отдавна имат дигитално управление и буквално са в телефона на своите граждани. А в Благоевград първо чакаш дълго време на партера за пропуск, а после – пред кабинета на някой чиновник.
Нито една от мантрите, които Томов повтаряше до втръсване, не намери реализация, като се започне от най-елементарните неща, които гарантират добра жизнена среда – дупките по улиците останаха незапълнени, зелените площи – неокосени, пътните маркировки – захабени.
Какво да кажем за по-сериозните проблеми на благоевградчани? Благоевград продължава да диша мръсен въздух. Сагата с депото не разреши въпроса със сметоизвозването и сметосъбирането, а боклукът на града пътешестваше из страната като керван с камили заради ината на Томов.
А инвестициите? И тук едно голямо нищо, само кухи фрази. Градът продължава да обезлюдява, младите напускат, десетки бизнеси затварят.
Благоевград става все по-провинциален, всички общини около нас се развиват скоростно и са на светлинни години като бизнес среда, ръст на икономиката и жизнен стандарт на хората. Какво всъщност направи Томов като кмет? Колко мащабни проекта, подготвени от неговата администрация, той стартира? Колко смели управленски решения в тежките дни на пандемия взе той? Можете ли да изброите поне пет неща, които са с добавена стойност за града ни, за благоевградчани?
Затова трябва да сложим ново начало на Благоевград, което може да стане с цялостна и амбициозна стратегия за развитие на всички отрасли. Такава е управленската програма на кандидата на ПП “Има такъв народ” за кмет на общината Илко Стоянов. Тя включва основните стълбове, които ще дадат нови хоризонти за развитие и бързо възраждане на Благоевград там, където му е мястото – сред най-развитите областни центрове в страната.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

248 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград