13 фрази, които всяка жена намира за невероятно романтични

любов двойка връзка плаж

Независимо от колко време сте заедно, романтиката не трябва никога да се подценява и губи в една връзка. Точно както искате да се чувстватеценени и желани, така и вашият партньор желае абсолютно същото.

Независимо дали сте женени от години или все още се наслаждавате на трепетите на новата любов, романтиката винаги е отговорът.

И както има романтични неща, които можете да направите за партньора си, така има и романтични неща, които можете да кажете. Жестовете са изключително важни, но за някои хора думите означават много повече.

Не е нужно да сте Шекспир или да пишете поетични любовни писма, за да направите това. Има някои фрази, които може да ви звучат обикновени или прекалено ежедневни, но всъщност зад тях се крие искрена загриженост, обич и радост.

Ето кои са те!  

„Оценявам те.“

Тази фраза е много по-добра от „Благодаря ти“. Докато „благодаря“ обикновено е за конкретна ситуация, „Оценявам те“ се чувства много по-лично. Показването на признателност позволява на партньора ви да знае, че всичко, което прави за вас, няма да остане незабелязано. Понякога всичко, от което се нуждаете, е малко признателност.

„Съжалявам.“

Това не означава постоянно да се извинявате за каквото и да било. Но ако с партньора ви сте се скарали, разменили сте си остри реплики или сте направили нещо, което да го разтрои, извинението може да разсее напрежението и да напомни, че ви е грижа.

„Ние сме екип.“

Твърде често партньорите спорят, че са в противникови отбори. Но в една връзка целта винаги трябва да бъде проблемите да се решават заедно, за да се развиват отношенията и хората. И ако сте съгласни с това, няма нужда да крещите или да спорите. Напомнете на партньора си, че сте в техния екип – не сте против него; вие сте в това заедно.

„Можеш ли да ми обясниш … ?“

Хората говорят за своите проблеми или интереси по начин, който другите хора не могат да разберат. Затова вместо да се преструват, че разбирате нещо, помолете партньора си да ви обясни нещата. Не само ще разберете по-добре какво се случва, но и вашият партньор ще оцени, че ви е грижа достатъчно за него, за да задавате въпроси.

„Ето чаша вода.“

Изглежда като обикновена фраза, но намеренията зад нея са много повече. Когато някой предвиди вашите нужди и се грижи достатъчно, за да поеме инициативата, резултатът е цял куп романтика. Може просто да подадете чаша вода на партньора си, но също така му давате да разбере, че ви е грижа за това как се чувства.

„Не знам какво да правя.“

Когато спорят, хората обикновено се опитват да поправят нещата или да се отдръпнете от ситуацията напълно. Ето защо е странно, че повече хора просто не казват: „Не знам какво да правя“. Защото обикновено това е така. Ако се окажете в спор, опитайте се да признаете това на партньора си. Напрежението ще се облекчи и може би ще опитате да намерите решение заедно.

„Това звучи трудно.“

Партньорът ви се прибира у дома и ви споделя колко гадно шефът им се е отнесъл с него. Какво трябва да направите? Да опитате да кажете на партньора си как да промени ситуацията? Или да го посъветвате да не го приема навътре? И двата съвета всъщност са безполезни. През повечето време хората просто искат да бъдат чути. Да покажете на партньора си, че разбирате колко ужасна е ситуацията, ще потвърди неговите чувства – понякога това е всичко, което човек иска.

„Има ли нещо, което мога да направя за теб?“

Ако искате да уведомите партньора си, че искате да помогнете, тази фраза ще направи точно това. Дори вероятно да не знаете какво ще му помогне в този момент. Вместо да се опитвате да гадаете, просто попитайте партньора си дали има нещо, което можете да направите за него.

„Ти си моят най-добър приятел.“

Кажете тази фраза само ако действително се чувствате по този начин! Често романтиката е фокусирана толкова много върху любовния аспект, но приятелството като част от една връзка е също толкова важно. С тези думи показвате на човека до себе си, че държите толкова много на него, че го чувствате като най-близкия си човек, на когото можете да доверите всичко.

„Видях това и се сетих за теб.“

Едно е да купите цветя, друго е да сте навън и да видите нещо, което да ви напомни за вашия любим човек. Ако това някога се случи, направите снимка или купете това нещо. Вашият партньор ще бъде толкова щастлив, дори ако това е най-глупавият подарък или знак, който сте видели. Простата идея, че сте мислили за него през целия си ден, е нещо чудесно, което той трябва да се знае.

„Просто си мисля за теб.“

Дори да не виждате нещо, което да ви напомня за любимия човек, тази фраза е напълно достатъчна, за да го зарадва. Когато и двамата сте заети на работа и сте съсредоточени в задълженията си, малко напомняне, че мислите за партньора си, ще го накара да се почувства специален.

„Ти си умна / остроумна / забавна / авантюристична.“

Комплиментите, които не са фокусирани върху физическия вид, са най-запомнящите се. Докато растат, жените предимно чуват коментари за външния си вид. Въпреки че никога не е излишно да ѝ напомняте, че е красива, също така не забравяйте да коментирате другите ѝ качества. Тя ще го оцени, знаейки, че ѝ се възхищавате за много други качества.

„Вземи последното парче пица.“

И разбира се, най-романтична фраза е споделянето на последното сочно парче пица. Искаш го. Знаем, че го искаш. Но фактът, че си готов да се откажеш от него заради любимата жена, е върховната жертва. Какво по-романтично от това?

 

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

667 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Хайлайф