Оставиха в ареста Джоби от Тополница и неговия съучастник-грък за трафик на 1 кг хероин

Състав на Окръжен съд – Благоевград остави в ареста Антон Иванов-Джоби и неговия съучастник ,гръцки гражданин за трафика на над 1 кг хероин пре ГКПП Кулата . Съсъд прецени, че по отношение на двете задържани лица , съществува обосновано подозрение, че са извършили деянията, за които са привлечени като обвиняеми, както и че е налице реална опасност да извършат друго престъпление.

На гръцкия гражданин – е повдигнато и предявено обвинение за това,
че на 26. 06. 2021 г. около 05. 40 часа на ГКПП Кулата/ Промахон – трасе
изход, без надлежно разрешително, е направил опит с товарен автомобил да пренесе през границата на страната ни с Република Гърция, високорисково наркотично вещество с бруто тегло – 1. 070 хероин, като деянието е останало недовършено по независещи от дееца причини – престъпление по чл. 242, ал. 2 вр. 18, ал. 1 от НК.

В хода на разследване и след събиране на достатъчно доказателства, на
26. 06. 2021 г. на Джоби  от с. Тополница  е повдигнато и предявено обвинение за това, че на 25. 06. 2021 г. в неустановен час в гр. Петрич, без надлежно разрешително, изискващо се съгласно чл. 32 ал. 1 от Закона за контрол на наркотичните вещества и прекурсори, е разпространил /дал/ на мъжа  от Република Гърция, високорисково наркотично вещество – хероин с бруто тегло 1. 070 кг. – престъпление по чл. 354а, ал. 1 изр. 1 пр. 5 от НК.

Определението на Окръжен съд – Благоевград подлежи на обжалване и
протестиране в 3 –дневен срок пред Апелативен съд гр. София.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

1 809 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Крими Региона