ПРЕЦЕДЕНТ В РАЙОНЕН СЪД БЛАГОЕВГРАД!!!

Днес за първи път при строги мерки за сигурност, поради въведеното извънредно положение в цялата страна заради COVID-19, в Районен съд – Благоевград се гледа мярката за неотколонение на 20-годишния Любослав Влахов от санданското село Ново Делчево. Съгласно наложените ограничения за свободен достъп в Съдебната палата, в залата присъстваха единствено дежурния съдия Вл.Пензов, прокурорът по делото и защитниците на Влахов. Подсъдимият Влахов се включи в съдебното заседание от ареста в гр.Сандански, чрез директна онлайн връзка по Skype.

След  като изслуша страните по делото съдия Пензов потвърди наложената мярка за неотклонение „задържане под стража”. За четвъртък на 26.03.2020г. е насрочена мярката пред Окръжен съд – Благоевград.

Аналогично днес следобед в Окръжен съд-Благоевград ще се гледа мярката на Румен Методиев – Турчина от с. Илинденци, който в края на 2019г. бе обвинен в отглеждане и разпространение на наркотици.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ…

 

ФАКТИТЕ

След подаден сигнал от 20-годишно момиче, че е била изнасилена от Влахов в мазе в жилищна кооперация в Сандански, същият беше задържан. В хода на досъдебното производство във Влахов бе намерено и високорисково наркотично вещество – кокаин с бруто тегло 0,16 гр.

Влахов е обвинен в изнасилване с употреба на сила, заплаха – чл.152,ал.1,т.2 от НК  и притежание на наркотици.

На 01.10.2019г. Окръжен съд – Благоевград остави в ареста Любослав Влахов и не уважи искането на защитата за налагане на по-лека мярка за неотклонение с мотив, че обвиняемият може да извърши ново престъпление.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

1 752 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Крими Региона