Условни присъди за убийците на Н. Радев-Отвертката

Състав на Апелативен съд София заседава по делото за убийството на Николай Радев с прякор Отвертката, по което обвиняеми са известната лекарска фамилия Николай, Иван и Владимир Карастоянови.

Изненадващо магистратите отмениха решението на първа инстанция, която осъди тримата на общо 37 години лишаване от свобода и постанови условни присъди. С осъдителна присъда от 2018 година, Кюстендилският окръжен съд наложи на Николай Карастоянов наказание от 15 години лишаване от свобода, на брат му Иван Карастоянов – 13 г. и на баща им Владимир Карастоянов – 9 години, които трябваше да бъдат изтърпени при „строг“ режим.

След обжалване и преразглеждане по-горната инстанция реши: 3 години лишаване от свобода за всеки от тримата с 5-годишен изпитателен срок.

Припомняме, че на 11 март 2014 г., в кафе-аперитив в Дупница, Николай Карастоянов – извършител, в съучастие с Иван Карастоянов (негов брат) и Владимир Карастоянов (негов баща) – помагачи, умишлено умъртвили Николай Радев -Отвертката.

Причина за жестоката разпра била краткотрайна връзка между Николай Радев и Владимира Карастоянова, в резултат на която последвали влошени за дълго време отношения със семейството на младата жена.
Вечерта на инцидента Радев и Карастоянова се срещнали случайно в кафене „Колата“, при което мъжът започнал отново да я обижда.

Тя се обадила на баща си с молба да дойде в заведението и да я защити.
Подсъдимият Николай Карастоянов се отзовал на молбата на дъщеря си и тъй като Радев бил известен като ММА спортист, взел със себе си нож с острие около 10-12см.

След първоначални взаимни нападки и обидни думи скандалът между тях ескалирал, заплахи и закани се отправяли от двете страни. Не след дълго, за да го подкрепят дошли Иван и Владимир Карастоянови, които носели със себе си метален предмет с дължина около 30 см.

На Радев била нанесена прободна рана в коремната област, довела до масивна кръвозагуба, която станала причина за неговата смърт. Тя настъпила в реанимационното отделение на МБАЛ „Св.Иван Рилски“ в Дупница, където вечерта на убийството подсъдимият Николай Карастоянов бил дежурен анестезиолог и единственият реаниматор в онзи момент.

Въпреки предприетите реанимационни мероприятия от подсъдимия и неговите колеги, Радев изпаднал в хеморагичен шок, в резултат на което настъпила и смъртта на същия.
Най-вероятно Прокуратурата ще обжалва решението на САС пред Върховния касационен съд./струма.ком/

37 478 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.