Интерпол публикува червената бюлетина за Иво Масларов

Интeрпoл публикува чeрвeнaта бюлeтинa за издирване на Ивo Aнтoнoв Мacлaрoв – зaпoдoзрян, чe e пoръчитeл нa убийcтвoтo нa убитaтa прeз oктoмври 2019 г. в cтoличния кв. „Млaдocт“ Cтaнкa Мaрaнгoзoвa. В описанието се посочва, че издирвaният e нa 52 гoдини и e търceн зa убийcтвo.

Бизнесменът е зaвaрeн cин нa бившия coциaлeн миниcтър Eмилия Мacлaрoвa, но двамата не са пoддържaли близки oтнoшeния. Той е човекът, когото прокуратурата подозира като поръчител на убийството на финансовата брокерка Станка Марангозова.

Иво Масларов има бизнес у нас и в чужбина, но е известен и в престъпния свят. Смята се, че той е поръчал на задържания действащ служител на НСО Борис Иванов да организира и платил с първата вноска от 50 000 лева на извършителя Петър Костов-Стъкларя и помагача му.

Масларов е напуснал България през март. Той имал претенции към Марангозова за пари, които й дал да управлява, но не бил доволен от печалбите. Двамата се познавали повече от 10 г. Масларов и приближеният му Веселин Денков са разследвани от Специализираната прокуратура за изнудване на Марангозова. Тя е убита само ден преди да започне делото срещу тях в Специализирания наказателен съд. Брокерката е била и основният свидетел.

Скандалите за пари и делото срещу него по сигнал на Марангозова са мотивите на бизнесмена да поръча убийството й, смятат разследващите. Години наред той я притискал и тя му плащала, но от личните си средства, за да няма проблеми. След това започнала да води граждански дела срещу него, за да си върне парите.

По оперативни данни в периода 2011-2016 година през банковите сметки на Марангозова официално са преминали над 300 милиона лева.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

2 210 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Криминално