Митьо Очите си говори със съда по скайп!

Митьо Очите си говори със съда по скайп! Насрочиха делото му

Димитър Желязков е комуникирал със съдии от специализирания съд в София по скайп. Магистратите гледат делото срещу него и още 12 души за участие в група за разпространение на наркотици, изнудвания и палежи.

Адвокат е поискал в четвъртък освобождаване на несебърския бос под домашен арест, тъй като той е задържан вече година и 2 месеца и има сериозни здравословни проблеми, които в условията на пандемия може да са опасни за живота му.

Съдът е отказал да пусне Митьо Очите. Това била втората му молба за промяна на мярката за неотклонение от 5-6 месеца насам.

Междувременно съдът е определил две нови дати за делото срещу Желязков и хората му, което трябваше да продължи през април. Първото от заседанията е на насрочено 26 май т. г., информира „24 часа“.

Процесът тръгна по същество през февруари т.г., след като съдът отхвърли искането на защитата за връщане на делото заради процесуални нарушения.

Митьо Очите бе екстрадиран от Турция в средата на февруари м.г. Той бе задържан в луксозен хотел край Босфора на 4 август 2018 г., след като българската прокуратура го обяви за издирване чрез Интерпол.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

509 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Криминално