Наглост!!! Спипаха бившият бопаджия Стоичко Калаузки да шофира без „Гражданска отговорност“ и дерегистриран автомобил

Началникът на полицейския участък в Кресна Стоичко Калаузки е хванат по време на масова акция на пътната полиция да управлява личния си автомобил без задължителна застраховка „Гражданска отговорност“. Това става ясно от служители на МВР. Акцията се е провела на 13 юли 2020 г.

Проверка в сайта на гаранционния фонд показа, че застраховката му е изтекла на 21 август 2018 г. Автомобилът на шефа на полицията в Кресна е дерегистриран, защото в продължение на една година е бил без застраховка. Случаят е скандален, защото висш полицейски служител, който е призван да следи именно за такива нарушения, се оказа неизряден, коментираха служители от централата на МВР. Нарушенията са две.

Едното е управление на МПС без гражданска отговорност, а второто е управление на дерегистриран автомобил. Второто е престъпление, когато е умишлено, обясниха юристи. Според тях в случая няма как да не е умишлено, защото Калаузки много добре знае, че когато не се плаща гражданска отговорност, автомобилът се дерегистрира.

Въпросът е ще има ли последици за полицейския служител или случаят ще се потули? Има ли повдигнато обвинение и полицаите над закона ли са?, коментират юристите.

През май жители на гр. Кресна сигнализираха за безпардонно поведение на началника на Полицейския участък – Стоичко Калаузки, съобщава БЛИЦ. Откакто е на тази длъжност, същият редовно паркирал личният си автомобил на забранени за паркиране участъци /видно от снимките/.

Срещу показните действия на Калаузки никой от патрулите не смеел да вземе мерки, като му състави АУАН за извършено нарушение на ЗДвП, тъй като се притеснявали от реваншизъм. Калаузки беше командирован на този пост в началото на годината, по наказание, за срок от една година, от длъжността началник на звено „Миграция”-Благоевград. До внезапната рокада се е стигнало след приключени вътрешни проверки срещу Калаузки.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

14 391 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград