Обвиниха петима в трафик на жени за Гърция

Те са пуснати под парична гаранция

Петима души са обвинени за участие в организирана престъпна група за трафик на жени с цел сексуална експлоатация от България в Гърция. Това съобщиха от Спецпрокуратурата. Групата е разкрита при специализирана полицейска операция на ГДБОП под ръководството и надзора на Специализираната прокуратура миналата седмица.

На три адреса в Плевен и един в София, в които имало и сейфове, са иззети документи, свързани с престъпната дейност, компютърни конфигурации, мобилни телефони, над 320 хил. лв. в различна валута (50 хил. евро, 40 хил. долара, 170 хил. лв.), около 1 кг златни накити и други доказателства. Отнети са и 4 леки автомобила.Според събраните доказателства участниците в ОПГ-то не само набирали и склонявали жени от България да проституират в Гърция, но и ги транспортирали там и контролирали дейността им на място.

На всички участници в групата са определени мерки за неотклонение „Парична гаранция“ в размер на по 20 000 лева. На един от участниците в групата, който трайно пребивавал в Гърция, е наложена забрана да напуска страната./nova/

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

149 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Криминално