Остава в ареста мъжът, задържан с 16 кг хероин

Съдът в Кюстендил остави в ареста с постоянна мярка за неотклонение „задържане под стража“ Кирил Милчев /51 г./, който беше задържан в петък при акция в с. Коняво, община Кюстендил, от кюстендилски полицаи и служители на Териториалното звено „Борба с организираната престъпност“, заради открити 16 кг хероин.

Кирил Милчев има четиригодишна присъда от Кюстендилския окръжен съд, след като при друга акция на полицията преди шест години в имота му бяха открити наркотични вещества, фалшиви пари и чужди документи, както и скримиращи устройства. Той е излязъл предсрочно от затвора, а от 27 октомври м.г. е в изпитателен срок и пробация за период от една година.

По време на заседанието днес мъжът заяви, че не е извършил това, за което е обвинен. В обясненията си той посочи, че е бил „вкаран в капан“ от негов познат. Мъжът разказа, че сакът с наркотиците не е бил открит в него, а в друг човек, който е бил задържан в петъчната акция, а по-късно освободен.

От събраните доказателства по случая и разпитите на свидетелите може да се направи обосновано предположение за съпричастност в извършеното престъпление, за което е повдигнато обвинението, каза съдията по делото Весела Джонева. Тя посочи, че възраженията на Милчев ще бъдат проверени в досъдебното производство.

Мярката за неотклонение може да се обжалва и протестира в тридневен срок пред САС.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

806 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Криминално