Оставиха в ареста служителя от НСО, обвинен за ръководител на група за убийства

Обвиненият в ръководене на група за поръчкови убийства служител на Националната служба за охрана (НСО) остава в ареста за постоянно, предаде репортер на БГНЕС.

Военно-апелативният съд потвърди най-тежката мярка за неотклонение „задържане под стража“, наложена на Борис Иванов по искане на обвинението от първа инстанция. Иванов, който е с чин подполковник от службата за охрана и в момента се намира в следствения арест на бул. „Г. М. Димитров“ в столицата, не се яви в съдебната зала на днешното заседание и бе представляван от двама свои адвокати.

Според тях обаче Иванов е „механично пришит“ към останалите обвиняеми по делото. По време на днешното заседание защитата поддържаше тезата, че той е имал контакти с останалите от групата, но те са били чисто приятелски, в заведения и клубове, като няма нито едно доказателство, правещо го съпричастен към това, за което е обвинен.

Според адвокатите на Иванов неговото обвинение се крепи единствено на свидетелските показания на един от другите обвиняеми, с които, според тях, давайки ги той се опитва единствено да „отърве кожата“, защото е имал предишни присъди за разпространение на наркотици. Защитниците отрекоха още в кориците на делото да се говори за масонски организации и следене на жертвите с GPS устройство.

Според обвинението групата на Иванов се е занимавала с разпространение на наркотици, изнудвания, както и с поръчкови убийства. Действала е от началото на 2019 година, а за участие в нея към наказателна отговорност са привлечени общо трима души. Според прокуратурата групата е съпричастна към убийството на Станка Марангозова, извършено през месец октомври миналата година в столичния квартал „Младост“. Поръчителят на убийството обаче е напуснал страната. За него е издадена европейска заповед за арест и се издирва с червена бюлетина на Интерпол. На днешното заседание се потвърди, че в кориците на делото като подбудител прокуратурата е посочила Иво Масларов.

„Има достатъчно доказателства на този етап, от които да се изведе обосновано предположение, че Борис Иванов е участва в извършването на тези престъпления“, заяви от своя страна военноапелативният прокурор Момчил Бенчев, защитавайки тезата на обвинението за необходимостта от налагане на най-тежката мярка за неотклонение.

Събирането на доказателства по делото продължава. /БГНЕС

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

742 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Криминално