Подробности около двойното убийство в ж.к „Ален мак“! Кое превърна в убиец, студентът в ЮЗУ „Н. Рилски“ Илия Априлов

24-годишният, арестуван за убийството на родителите си в Благоевград, е студент в ЮЗУ „Неофит Рилски“,научи Struma.com. Възпитник на икономическата гимназия в областния град, Илия Априлов, е сред познатите и запалени фитнес маниаци в града.

При разпитите се държи нормално, признва ,че е откраднал бус ,но не си спомня минутите, в които е извършил убийството, разтърсило града. Както писахме, мъж и жена бяха открити мъртви в апартамент на 4-тия етаж, в блок 4 на ж. к Ален мак. Труповете с рани по главите били намерени в една от стаите, докато огнеборците гасили пожара, заради който били извикани на адрес.

Убиецът драснал клечката на жилището и избягал. Предполага се, че ги е удрял с тесла. Откраднал бус и потеглил в неизвестна посока. Направил ПТП и бил задържан, това е полицейската информация по случая.

Илия си припомня какво е правил през целия ден, но не помни минутите на афект, в които е избил родителите си.,разбра Struma.com. Преди седмици баща му получил инфаркт и той се грижил за него. Вчера бил спокоен ден, ходил за лекарства на баща си, помагал на майка си, помни че е откраднал кола, тъй като тяхната „Мазда “ е заключена в гаража, но по време на първоначалния разпит не е казал нищо около убийството, как и защо го е направил .

Няма данни да е психично болен, но предстоят сериозни експертизи за душевното му състояние. Знае се, че е употребявал протеини за здраво тяло. Какво са съдържали те ще провеяват експерти. Вманичен бил да има едро и мускулесто тяло и така и изглеждал -хубаво и здраво момче.

Страхувал се от Ковид и не излизал никъде освен да плува и ходи на фитнес. Във ФБ страницата си преди време Априлов споделил пост за анаболите. Предполага се, че употребата на подобни стимуланти са нанесли вреди на психичното му състояние ,отключвайки психично заболяване , но никой от съседите му не казва, че е имал психичен проблем. Казват, че е добро и кротко момче.

Полицаи твърдят, че Илия се държал така, сякаш не знае какво се е случило с родителите му, помни как е протекъл денят му, но не знае, че майка му и баща му са мъртви. Дали има психично заболяване ще установяват психиатрите. Разпитите продължават.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

4 374 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Криминално