Полицейска акция в Разградско: Четирима са задържани

Общо четирима души – две жени и двама мъже са били арестувани при спецакция на полицията, при която е разкрита голяма наркооранжерия в разградското село Свещари, съобщиха от полицията.

Огромната по площ и оборудвана с модерни съоръжения оранжерия е заемала цял етаж от бивша сграда на АПК в селото, ползвана в последните години за шивашки цехове. По време на извършените днес процесуално-следствени действия в 2 от помещенията са намерени 530 саксии със зрели растения канабис, а в съседни зали – 226 саксии с разсад.

За развитието на канабисовите растения било изградено специално оборудване с датчици за влага, лампи и вентилатори, в помещенията имало торове и специално изградена система за следене на киселинността на почвата, както и препарати. При претърсването е иззето и голямо количество суха маса, подготвено за пласиране.

Полицаите са установили, че 52-годишната собственичка на сградата, по първоначална информация, е предоставила за ползване част от помещенията на двама варненци – на 35 и 27 години, и 22-годишна жителка на с. Разделна.

Има образувано досъдебно производство. Двамата мъже и собственичката на сградата са били задържани. След предприето издирване, е заловена и съучастничката им, която при вида на униформените, успяла да избяга.

Под наблюдението на прокуратурата продължава работата по цялостното документиране на престъпната им дейност – производство и разпространение на наркотици.

522 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Криминално