Тече спецоперация срещу изборната търговия

Готви се масов изборен туризъм и манипулиране на парламентарния вот. МВР работи по близо 100 сигнала за купуване на гласове на предстоящите избори.

Това съобщи министър Бойко Рашков, след като тази сутрин започна полицейска операция в цялата страна срещу изборната търговия.

„Целта е да предприемем ответни действия по отношение на тези, които се подготвят да изкривят политическата картина у нас и да се постигнат нереални резултати в изборния ден и да не се отчете правилно гласа на всеки гражданин“, заяви Рашков.

И се закани: „Няма да се примирим с тази уродлива политическа практика у нас да се продават и да се купуват гласове. И ще противодействаме на тези опити с всички законови средства.“

Рашков разкри още, че в момента се работи по сигнал за секция в чужбина, където се подготвя фалшификация на предсрочните парламентарни избори.

„В момента се прави опит в една централноевропейска държава да съставят секция и там да гласуват български граждани, които не се намират на територията на тази страна. В контакт сме със съответните служби и ще предотвратим тези опити“, коментира още министърът на вътрешните работи.

Въпросната държава е Германия, разкри заместник главния секретар на МВР главен комисар Стоян Темелакиев.

„Става въпрос за българин, който работи там, но не си е прекъснал контактите тук с оперативно интересни лица. По информация на нашите партньори разбрахме, че направил фиктивни заявления с цел да се отвори секция там, в която да гласуват български граждани, заявили такова желание. Голяма част от тях, да не кажа всички не знаят, че ще гласуват в Германия„, обясни Темелакиев.

От МВР изтъкнаха, че се готви и изборен туризъм не само от Турция, но и от Македония.

„В Кюстендил един бивш министър на вътрешните работи е правил тези дни събиране с един бивш областен управител и с един излязъл в болнични – болен за работа, но не и за такива сбирки. Обсъждали са как да привлекат 15 хиляди македонци с българско гражданство, които да гласуват у нас„, информира Бойко Рашков.

Силовият министър в служебното правителство разкри още, че се работи по информация за изборен туризъм в доста населени места. От думите му стана ясно, че целта е на един адрес да се концентрират голям брой български граждани, които да гласуват на 11 юли.

Известен политик от миналото пък е засечен да организира купуването на гласове във Врачанско, Монтанско и Видинско.

„Те са показали на последните избори завиден в тази насока резултат. Става дума за купуване на гласове за една партия от известен етнос„, разкри още Рашков.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

325 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Криминално