Разследващ журналист за Досиетата „Пандора“: Работим по казус, в който пряко излизат имена на политици

В най-мащабното проучване на Международния консорциум на разследващите журналисти – Досиетата „Пандора” се появи информация за финансовите тайни на световния елит – политици и милиардери от цял свят, собственици на офшорни фирми. Излязоха и две български имена на политици – Делян Пеевски и Николай Младенов. Президентът Румен Радев също се намеси с позиция и призова българските служби да не оставят неразкрити кутии на Пандора.

Тази седмица в рубриката „Срещу течението“ Евгений Генчев разговаря с Димитър Стоянов и Атанас Чобанов от bird.bg, които са българските партньори в разследването, както и с разследващия журналист Йово Николов.

„Очаква се утре да излезе нова информация за България. Този път ще става въпрос за огромни финансови потоци. Където има пари, обикновено има власт. Където има власт, има и политици. Вероятно големият трус тепърва предстои. Възможно е да излязат нови имена на политици”, обяви Евгений Генчев в студиото на „На фокус с Лора Крумова”, след разговора си с разследващите журналисти от bird.bg.

„Това разследване е истински пример за качествена журналистика. Тук не се бърза, търси се валидиране на доказателствата. По стандартите на добрата журналистика се търси и коментар на засегнатите страни”, каза Димитър Стоянов.

„Най-интересното тепърва предстои. В момента работим по казус, в който пряко излизат имена на политици”, посочи още той.

 

 

 

 

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

759 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Любопитно