С 50-70% е намаляло потреблението на горива

Към настоящия момент обемите, които се продават, са изключително малки. От началото на април сме констатирали спад на пазара в рамките на 50-70% от обема на продажбите, което е един огромен спад“, обясни той. По думите му цените на горивата у нас продължават да бъдат най-ниските в ЕС, обяви в „Тази сутрин“ по Би Ти Ви Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация.

„Когато цената на суровия петрол тръгне надолу, логично е и цената на нашите бензиноколонки да тръгне надолу“, каза още той.

Към днешна дата средната цена на бензина е около 1,77 лв., а на дизела – около 1,85 лв., като цените в градовете са различни. Най-тежкият период ще бъде месец април, прогнозира Бенчев.

„Друг проблем е, че може би има възобновяване на сивия сектор в страната, тъй като когато доходите на хората намалеят, всеки търси по-евтин вариант да се сдобие с гориво“, коментира още Светослав Бенчев.

По думите му със сигурност може да се очаква още намаление на цените на горивата. Не се очаква рязкото им поскъпване до края на годината.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

444 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Любопитно