57 нови случая на коронавирус у нас, 7 новозаразени деца

Това съобщи доц. Димо Димов на брифинга в Министерския съвет
57 са регистрираните нови случаи на коронавирус за последното денонощие в страната. Доказани са още 7 положителни проби при деца. Общо инфектираните с COVID-19 у нас са 1689. Това съобщи секретарят на Националния оперативен щаб доц. Димо Димов.

Новите доказани проби са в областите София – 6, Плевен – 7, Видин – 21, Ямбол – 11, Хасково – 4. Във Велико Търново, Габрово, Кюстендил и Сливен има по 1 нов случай. В Благоевград и Монтана по 2 случая.

316 са заразените с COVID-19 в България, които са настанени под лекарско наблюдение в болнични условия, като 37 от тях са в интензивни отделения.

 

 

Димов съобщи за четири нови случая на починали в страната с коронавирус. „Мъж на 82 години от Александровска с придружаващи заболявания. 62-годишен мъж от Дома за стари хора в Гара Орешец. Мъж на 78 от Дом за стари хора във Видин и жена на 55 години от Ямбол с диабет и хипертония”, уточни той.

Медицинските служители с коронавирус са общо 182. „Пет са новите случаи. Съответно в „Пирогов” – 1, в Пазарджик – трима и в Сливен – 1”, посочи Димов.

Стана ясно, че на граничния контрол на Летище София са установени две деца, които са показали повишена температура и клинична симптоматика. Те са отведени в столична болница за уточняване и последващо лечение.

Броят на излекуваните в страната достигна 342. „Новите случаи са 21. Съответно в „Пирогов” – четирима, Инфекциозна болница – 2, ВМА – 1. В страната 13 случая и в Бургас – 1”, обобщи секретарят на Националния оперативен щаб.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

1 120 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Новини