Апостол Апостолов за изказването на Стилиян Петров: Живеем в демократично общество и всеки има правото да избере за кой от кандидатите за президент на БФС да гласува, но явно някои хора не разбират това

На 12 октомври 508 клуба у нас ще имат възможността да гласуват и да изберат нов президент на Българския футболен съюз (БФС). Кандидати за поста са Борислав Михайлов, Димитър Бербатов, Христо Порточанов, Ивайло Дражев, Христо Христов и Георги Захариев.

На фона на задаващите се избори, на които ще се реши бъдещето на БФС, по – рано днес един от кандидатите Димитър Бербатов, заедно с бившите му колеги Стилиян Петров и Мартин Петров, които са част от екипа му, дадоха пресконференция пред медиите, на която поискаха Борислав Михайлов да оттегли кандидатурата си. По – фрапиращото в случая бе едно изказване на Стилиян Петров, което стана повод за множество коментари. Той заяви, че през последните няколко дни е провел разговори със 140 клуба у нас и обвини кмета на община Симитли Апостол Апостолов, че агитирал делегатите да гласуват за Боби Михайлов, намеквайки че това се случва посредством упражняването на натиск.

Подобни обвинения са меко казано неоснователни и не кореспондират с истината, категоричен е кметът на община Симитли Апостол Апостолов. Той коментира, че подобни изказвания от кандидат за президент и хора от екипа му показват, че те имат една единствена цел и тя е да управляват тоталитарно Българския футболен съюз, без да дават правото на делегатите да имат собствено мнение. „Те не могат да приемат, че някой може да подкрепя друг кандидат и да гласува за него. За мен това означава, че ако те спечелят изборите, то ще управляват БФС тоталитарно и с методи, присъщи за социализма. Уважавам Стилиян Петров като футболист и като човек преборил се с тежко заболяване, но питам – кой е той, за да определя кой за кого да агитира и за кого да гласува“, попита Апостолов.

По думите му в момента живеем в демократично общество и подобни изказвания от човек, който идва от най – старата демокрация в Европа, са неуместни. „Още повече, че аз лично имам информация, че същите тези хора са заплашвали делегати на конгреса да гласуват за Димитър Бербатов. Там, където знаят, че заплахите им не биха имали тежест, са ги умолявали да гласуват за тях с мотива, че са млади и добри. Не оспорвам тези им качества, но поведението им днес показва, че те не стават за ръководители“, добави Апостолов.

Кметът на Симитли Апостол Апостолов не може да си обясни атаката по негов адрес, още повече, че само преди няколко месеца, по молба на Димитър Бербатов и екипът му, е съдействал те да проведат среща с кмета на Благоевград, както и с представители на всички клубове в областта. „Поведението им показва, че те са неблагодарни. Явно им липсват първите 7 години възпитание, защото в един момент, когато си мислят, че можеш да им помогнеш да спечелят конгреса, се държат по един начин. В момента, в който им казваш, че още не са узрели да поемат ръководството на БФС, започват да те нападат без доказателства. Вижте, аз съм на мнение, че лоша реклама няма, а днес те ми направиха реклама, защото се опитаха да вменят на обществеността, че аз съм човекът, който сам може да реши съдбата на БФС, твърдейки че съм заплашвал делегатите от цялата страна, че ще ги уволнявам“, отбеляза Апостолов и допълни, че все пак трябва да се знае, че той няма такива възможности.

Случващото се около избора на президент на БФС безспорно отваря много теми и въпроси, свързани с бъдещето на българския футбол, предвид методите, чрез които някои хора искат да се докопат до властта. Подобен вид поведение от един кандидат за президент и екипът му оставят у нас горчивина и сериозни притеснения – какво ще се случи в българския футбол, ако същите тези хора бъдат избрани да ръководят. Притеснения по този въпрос има и кметът на община Симитли Апостол Апостолов, който посочи, че в предизборната кампания на Димитър Бербатов не е имало нищо положително, а само клевети и нападки, което го навежда на мисълта, че ако той спечели изборите, то българският футбол не го очаква нищо добро.

Кой ще бъде президент на Българския футболен съюз предстои да разберем много скоро, а изборът е на делегатите, които ще трябва да направят своя избор, от който ще зависи и бъдещето на българския футбол.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

558 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Новини