Български шофьор на камион е задържан в Гърция да превозва мигранти

Гръцката полиция откри шестима мигранти в български хладилен камион.Те влезли в него без знанието на шофьора, който е задържан от полицията и се разпитва, съобщи БНР.

Полицията спряла българския камион в района на град Лариса във връзка със забраната за движение на тирове. Камионът превозвал ягоди от Гърция за Румъния.

Шофьорът е българин и притежава изрядни документи за трансфера

По време на проверката полицаите чули силни викове от вътрешността на камиона, където открили шестимата мигранти. По техни признания сириец им обещал, че този камион пътува за Италия, взел им по 200 евро на човек и ги заключил в хладилника до ягодите.

След няколко часа път мигрантите разбрали, че се движат по магистрала, а не са на ферибот за Италия. При полицейската проверка вдигнали шум, за да излязат от камиона.

Българският шофьор съобщава в показанията си пред полицията,че няма никаква връзка с мигрантите, а и пътува за Румъния, а не за Италия.

Мигрантите също посочват, че не познават шофьора,а са платили на техен сънародник. Българският шофьор е задържан в полицията в град Лариса до изясняване на случая.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

106 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Новини