Добрата новина от МБАЛ Благоевград! Медиците в Инфекциозно отделение здрави!

Лекари, сестри и санитари в Инфекциозно отделение на МБАЛ Благоевград са здрави, това отчетоха направените проби за коронавирус. Медиците са добре екипирани, разполагат със защитно облекло и дезинфектанти. В момента в отделението са 10 пациенти, които са с клиниката на коронавирус, с пневмонии, но направените проби до момента са потвърдили коронавирус у един от пациентите, който е от Разложко.

Той е със сърдечни проблеми, има поставена сърдечна клапа, и е с доказана положителна проба за вируса. На други трима в отделението ,които показват симптоматиката се очакват пробите днес.. Има и такива ,които са здрави и следва да бъдат изписани, това уточниха от здравното заведение тази сутрин. Няма нови заразени, постъпили в областната болница. Вчера излязоха пробите на 26 изследвани от Банско и положителните проби са три.

Пациентите са оставени под домашна карантина -27- годишно момиче, 75 годишна жена и един мъж, който не е от Банско, но е работил там. Ситуацията в региона е относително спокойна. От полицията отчитат, че нарушители на карантината в последните дни няма. Хората са дисциплинирани и отговорни, което е пътят към справянето с тази напаст. Днес се очакват резултатите от 18 проби взети на хора със симптоматика на коронавирус, които са от целия регион./struma.com/

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

289 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Новини