Клубовете от Ла Лига отрязаха Реал, Барса и Атлетик

Клубовете от Ла Лига и Ла Лига 2 избраха своето бъдеще – с безапелационно 37:4, испанските тимове приеха предложението за сделката със CVC, предложено от президента на Ла Лига Хавиер Тебас. Освен Реал Мадрид, Барселона и Атлетик Билбао, които предложиха алтернативна сделка, против е и втородивизионния Овиедо. Има и един въздържал се клуб.

На срещата, която продължи над три часа и половина, присъстваха представители на всички клубове, като единствено Флорентино Перес и Жоан Лапорта бяха заменени от делегати на Реал Мадрид и Барселона. След гласуването Хавиер Тебас заяви задоволството си от резултата, като заяви, че клубовете сега ще могат да подобрят инфраструктурата си, да се развият в международен план и да продължат укрепването на спорта и футбола по цял свят.

Клубовете ще си разделят 1,99 милиарда евро, като в замяна ще предоставят около 8% от приходите си от търговски и технологичен бизнес на CVC и 11% от телевизионните права на холдинг, който ще бъде създаден след подписване на сделката за следващите 50 години. Очаква се след около 10 години CVC да се оттегли и да бъде заменен от друг бизнес партньор.

Атлетик Билбао, Барселона и Реал Мадрид излязоха с официално финансово предложение към останалите испански клубове

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

99 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Новини