Кметът Стоянов с първи коментар за инцидента на мача на Пирин

 

Днес присъствах на футболния мач между “Пирин” и “Левски”. Няма да коментирам спортните събития, защото има достатъчно специалисти за това. Стадион “Христо Ботев” беше пълен, като за истински футболен празник, но за съжаление не се получи такъв, и то не заради резултата от срещата, а заради едно събитие, което помрачи настроението на всички, написа кметът Илко Стоянов във връзка с инцидента с украинския студент, който пострада на футболната среща.

„На полувремето на мача, лично наградих Владимир Будников за това, че доброволно се включи в инициативата “Автобусът на надеждата”, при която ФК “Пирин” и Община Благоевград помогнаха на жени и деца от засегнатите военни райони. Само около 30 минути по-късно, след като излязохме с Владимир на стадиона тази вечер, той беше закаран от линейка в почти неконтактно състояние към болница. Тъжно е, когато един празник е на път да се превърне в трагедия, тъжно е да видиш млад и жизнен човек в това състояние, в което беше изнесен от стадиона!

Нещо не е както трябва, защото и без война, ние продължаваме да даваме жертви, като общество!

Компетентните органи трябва незабавно да се самосезират и да установят какво точно се случи и кой каква вина има за този инцидент. И аз ще настоявам за това!

Дори Владимир Будников да е направил нещо нередно, това трябва да бъде установено по съответния ред, защото най-сбърканото правосъдие е правосъдието на физическата сила! Защото нито един човек не заслужава да бъде изнесен по този начин от стадиона!

Но преди всичко пожелавам бързо оздравяване на Вова!“, допълва Стоянов.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

2 268 преглеждания

One thought on “Кметът Стоянов с първи коментар за инцидента на мача на Пирин

  1. Полицаите в Благоевград се показаха отново като пълни К.у.р.ви в униформи.Говедата цял мач пипат,блъскат ама там ги е страх

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Благоевград