Лионел Меси загуби всякакви шансове за следващата „Златна топка“

Нападателят на ПСЖ Лионел Меси трябва да забрави за „Златната топка“, която ще се връчи, по новите правила, за сезон 2021/22. Именно тези нови изисквания към вота ще предопределят това, пише „Советский спорт“. Според изданието най-ценното индивидуално отличие във футбола на следващата галавечер ще бъде връчено на някой измежду Роберт Левандовски и Карим Бензема.
Както е известно, промените в гласуването за отличието, внесени от „Франс Футбол“ тези дни, касаят и периода, в който ще се определи победителят. Занапред трофеят ще бъде връчван на най-добрия играч за сезона.
Актуалният носител на „Златната топка“ Меси няма големи шансове да запише успешен сезон. Неговият ПСЖ отпадна в осминафиналите на Шампионска лига, а турнири с националния отбор до лятото, когато сезонът свършва, няма. Световното първенство в Катар, на което той ще участва с Аржентина, е през зимата. По всяка вероятност парижани ще спечелят първенството на Франция, но това няма да е достатъчно за успех във вота за „Златната топка“. Още повече че Меси не бележи и не играе на познатото си ниво в Лига 1.
От друга страна, и Левнадовски, и Бензема продължават участие в Шампионска лига, играят силно, бележат, а и имат големи шансове също да спечелят първенствата на страната, в която играят. Ето какви са промените по „Златната топка“.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

51 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Новини