Марешки иска реферндум за еврото, властта дава отпор

Допитването да включва и темите за изборното законодателство и внасянето на боклук, иска ощe председателят на ВОЛЯ

Председателят на ВОЛЯ Веселин Марешки иска референдум. Темите – промени в изборното законодателство, внасянето на боклук и въвеждането на еврото. Отсега обаче по темата с еврото, властта дава отпор. Според финансовия министър Владислав Горанов заиграването с тази тема е опит да се попречи на затвърждаването на геополитическия избор на България.
„Знаете за събитията, които са се случвали в някои от държавите след въвеждане на еврото – скок на цените, обезценяване на доходите на гражданите и т.н. Считаме, че този въпрос не може да става тихомълком и българският народ трябва да бъде запитан и той да се изкаже”, заяви Марешки.
„Ние ще продължим с усилията си да влезем във все по-тясна интеграция с институциите на Съюза, за да не сме държава на втора скорост, и именно с аргументите и страховете, с които се спекулираше във връзка с измененията в закона за БНБ, ми дават още повече аргументи да вярвам, че това трябва веднъж завинаги да приключи чрез присъединяване към еврото”, коментира министърът на финансите Владислав Горанов.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

184 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Новини