Мъри Стоилов отсече: Прекаленият слугинаж убива българския футбол

Наставникът на Левски Станимир Стоилов коментира болната тема за родния футбол, свързана със съдийството. След вчерашния мач срещу Лудогорец специалистът отправи няколко реплики към съдиите.
„Темата за съдийството в България е доста дълго дискутирана. Аз имам достатъчно толеранс. Позволих си вчера да кажа няколко реплики за съдиите. Не искам да обиждам колегите от Лудогорец. В един мач без значение да има такова посредствено съдийство е ужасяващо. На толкова висок сблъсък да пратиш съдия, който не отговаря на нивото, е грешка още в назначението. Аз казах и вчера, ако беше нормално съдийство, двата отбора нямаше да завършат с 11 човека. Ангажимент на съдиите е да контролират поведението на играчите на терена“, обяви Мъри в интервю пред колегите от „Дарик“ и „dsport“.
„Иска ми се да вярвам в съвпаденията. Прекаленият слугинаж в българския футбол го убива. Аз си признавам, че на мача Левски – ЦСКА когато показаха жълт картон на Илиян Стефанов и аз гледах като фен след мача казах, че съм знаел, че ще получи картон. Извинявам се на Кабаков това беше моя грешка това беше чист жълт картон. Избързах и бях фен на този мач. Не съм бил треньор“, продължи той.
„Прекалено много грешки се наслояват понякога в една посока. Винаги съм казвал, че съдиите по принцип помагат някой път на силните. Слугинажът убива българския футбол. Един финал, който имаше нормално отношение между двата отбора и съдийство мина пред 40 000 човека без ексцесии. Не може пред 20 000 човека да си затваряш очите за явни глупости. Ако главният не видя, явно ВАР-ът е кьорав.  Явно, че този човек е кьорав и повече на трябва да бъде ВАР, защото не вижда. Може да има по-силно зрение да е терена, но там трябва да слезе по-долно ниво – В група или А окръжна, след като допускаш две едни и същи грешки“, категоричен е наставникът на „сините“.
„Българското съдийство трябва да се отърси от слугинажа, да свирят това, което виждат, ако искат всички да спрем да ги коментираме. Не смятам, че най-големият проблем е съдийството. Имаме много проблеми клубовете да решаваме, че да хвърляме цялата вина на съдиите“, сподели още Мъри.
А ето какви горещи подробности за утрешния празник разкри Станимир Стоилов.
 

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

73 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Новини