Ново огнище на заразата у нас – край Дупница

Наблюдава се ново огнище на заразата у нас – край Дупница. Регистрирани са 13 заразени, като общото между тях е работата им в ТЕЦ „Бобов дол“. Според ген. Мутафчийски България се „катери“ към следващия пик на заразата. Наблюдава се възникването на нови огнища, но благодарение на бързата и адекватна реакция на медиците, те бързо са ограничени.

Още 3 деца са били заразени. В Дупница става въпрос за момичета на 5 и 7 години, които не са приети в болница. Във Видин е заразено момиче на 3 години, което също не е хоспитализирано.

 

1290 с коронавирус у нас, новите случаи са 56

 

Има 3 нови случая на заразени от медицинския персонал. Така общият им брой е 138 души.

Излекувани до момента са 205 души, от тях 8 са нови.

През последното денонощие има още един починал. Това е мъж на 81 години, който е издъхнал във ВМА. Той е имал множество придружаващи заболявания.

„Всяко разхлабване на мерките би довело до осложняване на епидемиологичната обстановка. Заговори се за отхлабване на мерките в Германия, в пресата видях съобщения, че в Берлин се изграждат зали за приемане на болни. Има ясното съзнание, че такива отхлабвания на мерките ще доведат до осложняване на обстановката. Трябва да има единност в обществото дали може да се плати такава цена, това е и политически въпрос. Експертното мнение е едно и също“, обясни Мутафчийски.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

579 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Новини