Похвално! Министър Василев назначи в ММС голямата родна шампионка, която ровеше в боклука (ВИДЕО)

Спортният министър Радостин Василев направи голям жест за бившата лекоатлетка Розка Станчева. Тя е назначена на работа в спортното министерство. Преди около месец се появиха шокираши кадри с баба Розка, на които се вижда как тя рови в боклука, търсейки препитание.
Василев обясни, че също като всички граждани и той се е разчувствал, когато видял случващото как 90-годишната бивша спортистка, която е донесла над 100 медала на България.
„Назначена е в ММС от 16 май. Видях видеото, което предизвика емоции в мен, както и в другите граждани. На кадрите се вижда как жената рови в боклука… Взех мерки. Тя, а и много други пенсионери не заслужават тази съдба. Трябва да има пожизнени пенсии за шампионите на България“, коментира Радостин Василев пред БНТ.
„Тя е полезна с това, че може да ни научи да бъдем преди всичко хора. Активен спортист на 90 г. с под 200 лева пенсия… Най-малко историите, които разказва, ни показва как трябва да се отнасяме към шампионите. С това назначение мисля, че давам пример на колегите как с едно малко нещо можеш да промениш живота на човек“, отговори той на въпрос на каква длъжност е назначена баба Розка.
А ето какво се случи с лиценза на родна федерация.

 

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

73 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Новини