Председателят на ОБС Ан. Тодоров: Шокиран съм от изявлението на Р. Томов, че съм подвел общински съвет!Този човек е некомпетентен!

Нелепата ситуация, която заформиха управленците на Благоевград вече заема трагикомичен отенък. Областният център стана известен с това ,че общината в момента се управлява от двама кметове -единият, върнат с определение на съда, другият законно избран от общински съвет.

Румен Томов е кмет по силата на съдебно определение, спряло временно изпълнението на съдебно решение за детронирането му, а Ясен Попвасилев е кмет по волята на най-важния орган в местото самоуправление, общински съвет. Всичко това се случва при наличието на категорично решение на ВАС и ОИК, че Румен Томов трябва да освободи поста си, заради нарушение на ЗМСМА.

Той се втурна да обжалва тези решения и докато институциите се занимават да анализират категорични нарушения, в Благоевград се вихрят смехотворни ходове и прецеденти, невиждани в страната.

По познатия вече маниер да се търси вината на друго място, единият от кметовете при изява в БТВ в края на седмицата обвини за създалата се ситуация председателя на ОБС Андон Тодоров. Румен Томов заяви в ефир, че председателят е побързал да свика сесия, побързал е да изберат временен кмет, с което е подвел обществеността и общински съвет да гласуват за избор на нов кмет.

Думите му предизвикаха буря от негативни коментари, осъждащи случващото се в Благоевград. Томов хвърли топката в полето на ОБС шефа и последва очакван отпор.

Днес в ефира на същата телевизия ОБС председателят Андон Тодоров защити достойно действията на ръководения от него Общински съвет:

„Шокиран съм от изявлението на Румен Томов, че аз съм подвел ОбС за свикване на заседание и избора на временния кмет Ясен Попвасилев. Това се наложи, тъй като Общинската избирателна комисия реши Томов да напусне кметския кабинет.

В 3-дневен срок, след решението на ОИК, Общинският съвет трябваше да избере кой ще управлява Благоевград до частичните избори. Гласува се с мнозинство това да е Ясен Попвасилев“ Румен Томов излъга и манипулира в телевизионно интервю, че аз съм виновен за избора на втори кмет. Преди сесията казусът се реши на Председателски съвет. Юристите са категорични, че обжалването на решението не спира изпълнението. Областният управител също не атакува решението на ОбС, не го върна за преразглеждане“, обясни Андон Тодоров.

„За да не си играем на „иди ми, дойди ми“ в ОбС, ще изчакаме окончателното решение на Административен съд-Благоевград по делото, с което Румен Томов обжалва предсрочното освобождаване от поста. Трябва разбира се да се изчака и евентуално решението на ВАС „.

Минути след като беше в ефира, председателят Тодоров написа на страницата си във Фейсбук категорично : Румен Томов е некомпетентнен. Когато попаднеш на това място случайно и нямаш административен и политически опит стигаш дотук, да говориш глупости в ефир, заяви Тодоров, който както се вижда май е оттеглил доверието си от Томов , когото подкрепи на изборите.

Тодоров бе сред факторите, допринесли за победата на Румен Томов. Томов хвърли „ръкавица“ с обвиненията си в ефир, с което разпали враждата между кметската администрация и общински съвет. И докато доскоро областният център бе сочен като добрия пример за най-много инвестиции по програми и европроекти и предизвикваше благодордна завист в страната, днес Благоевград буди съжаление с изключително смехотворната кметска ситуация и серията правни абсурди, на които цяла България става свидетел. Кметската сага вече е уморително досадна, а низът от съдебни битки  не произвежда нищо добро за областния град. Ялови действия и безвремие.

Обжалванията, които Томов прави в съда са само начин за просрочване престоя му в кметския кабинет и удължаване на агонията. Нищо НЕ ОТМЕНЯ влязлото в сила решение на ВАС за предсрочното прекратяване на правомощията МУ ,съдебното определение, с което той отново влезе в кабинета си, е временно спиране на изпълнението на решението на ОИК, но не отменя решението на ВАС, по силата на което Румен Томов загуби кметските си правомощия.

Опитите са се заблуждава обществеността, че нещо ще се промени в Конституционния съд, за да чакаме решение и от там са манипулативни и лъжливи. Каквото и решение да вземе Конституционният съд за отмяна на текста от закона, който Томов е нарушил, то решението няма обратна сила ,т. е не важи за казуса „Румен Томов“.

Освен това КС не може да променя закони, това трябва да направят законотворците в българския парламент. Каквито и маневри да се правят, както и да се усукват сегашните управленци в Благоевград ИЗБОРИ ЩЕ ИМА! Крайно време e  да се спре с обидите към българските правораздавателни органи и видимото незачитане на върховенството на закона. Срамните коментари по отношение на решенията на съдилищата, невежите анализи на действията им са меко казани престъпни и злонамерени.

Въпреки лутанията и съдебните ходове, въпреки манипулативните актове на управляващите ,Благоевград ЩЕ ИЗБИРА НОВ КМЕТ В КРАЯ НА СЕПТЕМВРИ и това не подлежи на коментар./struma.com/

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

1 496 преглеждания

2 коментара за “Председателят на ОБС Ан. Тодоров: Шокиран съм от изявлението на Р. Томов, че съм подвел общински съвет!Този човек е некомпетентен!

  1. Този бил шокиран.Защо не кажеш че Томов не иска да дели с тебе и групата ти.Заложил е само на Бриндо и Калоян и сега беснееш. Вън всички търговци. Искаме почтени хора. Нови избори и за кмет и за председател на ОНС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Новини