Руският премиер е болен от коронавирус

Руският министър-председател Михаил Мишустин се е заразил с коронавирус, предаде ТАСС.

“Току що стана известно, че тестовете, които съм направил за коронавирус, са дали положителен резултат“, каза той по време на видеовръзка с руския президент Владимир Путин.

Мишустин е предложил своя първи заместник Андрей Белоусов в качеството на временно изпълняващ длъжността премиер, докато трае заболяването му. “Правителството ще продължи работа в нормален режим, планирам да бъда в активен контакт по телефона и на видеовръзка по всички основни въпроси. В качеството на временно изпълняващ длъжността предлагам кандидатурата на първия вицепремиер Андрей Белоусов“, каза Мишустин.

 

Президентът пожела на министър-председателя бързо оздравяване. “Искам да ви пожелае колкото е възможно по-бързо да оздравеете“, каза Путин, обръщайки се към Мишустин. Обръщението беше излъчено от телевизия Россия-24.

Здравната криза в Русия продължава да се задълбочава с все по-високи темпове, като столицата Москва е на практика блокирана и целият регион е поставен пред огромно предизвикателство, за да запази икономическия си баланс

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

161 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Новини