ТЕЦ „Бобов дол” спря работа, пуснаха директора под гаранция от 30 хил. лв.

Изпълнителният директор Емил Христов, който в сряда беше задържан в Козлодуй, а след това пуснат под гаранция от 30 000 лева, отложи изявлението си пред медиите за следващата седмица.

Присъствието на жандармерията в района е факт от понеделник.

Кореспондентът на БГНЕС припомня, че ТЕЦ „Бобов дол“ бе подложен на интензивни проверки от страна на прокуратурата и МОСВ, като при последната такава лично бяха ангажирани главният прокурор Иван Гешев, министърът на околната среда Емил Димитров и вътрешният министър Младен Маринов.

Причината е, че централата изгаря отпадъци, смесени с въглища, без обаче да е пригодила инсталациите си за това и без да е гарантирано, че са взети мерки против замърсяване на въздуха.

Гешев и Димитров обясниха миналата седмица в Бобов дол, че изгарянето на отпадъци е ставало без разрешително, защото временното разрешително е изтекло през месец май м.г., а централата не е изпълнила изискванията на новото комплексно разрешително, което притежава и което иначе разрешава горенето на боклуци. В Бобов дол Димитров обяви още, че на ТЕЦ-а вече е забранено да гори отпадъци, като тази забрана, по думите му, ще е в сила, докато централата не отговори на изискванията за безопасност. /БГНЕС

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

112 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Новини