Трима джудисти ще представят България на Световното за глухи във Франция

От днес до събота във френската столица Париж ще се проведе Световното първенство по джудо за спортисти с увреден слух. България ще бъде представена от Христо Станойчев –кат 73кг, Владимир Марински – кат 90кг. и Благой Поповчев- кат +100 кг. Тримата заедно с треньора Калоян Колев от вчера са във Франция и чакат жребия за съперниците в категориите.

„Много силна конкуренция ще има на Световното, защото е последен голям турнир преди Олимпийските игри за глухи догодина в Бразилия. Директно ще се класират заелите от първо до осмо място във всяка категория и ние задължително ще гоним квоти  и на тримата ни джидусти. Моите цели като старши треньор са да вземем и медали от Париж, защото са отлично подготвени и мотивирани. Огромна благодарност за лагерите от началото на годината, които ни осигури Българска спортна федерация на глухите в България, като последния беше в София и завърши преди три дни. Преди това бяхме и на Белмекен. Момчетата са опитни, познаваме част от съперниците, гледали сме и много видеа , за да достигнем до максимално голямо разузнаване на всеки при 73, 90 и +100 килограмовите. Близо 200 ще бъдат джудистите на Световното първенство, като заявените в категориите на нашите варират между 17 и 20 състезатели”, сподели Калоян Колев – старши треньор.

На софийското летище българите бяха изпратени с пожелание за успешно представяне от председателя на федерацията на глухите спортисти Николай Бозев.

„Вярвам, че ще дадете максимума от себе си за честта на България. Убеден съм , че сте отлично подготвени и ще спечелите медали. На добър час”, каза Бозев.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

2 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Новини