„Воля“: Има вероятност да подкрепим внесен от БСП вот на недоверие

Народно събрание
Снимка: Ани Петрова

Депутатите от партия „Воля“ не казват категорично, дали ще подкрепят вот на недоверие, внесен от БСП. След срещата между двете парламентарни групи, от БСП определиха разговорите като много конструктивни, а от „Воля“ казаха, че има доста мотиви, за които не са знаели.

Депутатът Кръстина Таскова от „Воля“ дори посочи, че не се знае дали БСП ще внесе реално вота в понеделник и обясни защо се съмняват във възможността социалистите да внесат вот на недоверие:

„Това, което ние наблюдаваме в последно време, е, че ако министър Горанов в момента каже, че намалява отново субсидията, те могат да променят своето решение. Просто показват, че в някои отношения работят заедно с управляващите. Така че нека да изчакаме да бъде внесен вотът, да го коментираме в групата си. На този етап, ако той бъде внесен, има вероятност ние да го подкрепим“.

Драгомир Стойнев от БСП коментира, че „Воля“ са съгласни с констатациите в мотивите.

„Нека те да преценят. Ситуацията наистина е кризисна. Те преценяват дали ще подкрепят едно правителство, което генерира от всеки ден криза в почти всеки един сектор. Или от друга страна ще решат наистина да вървим към предсрочни избори“.

bnr.bg

55 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.