Актьорите от ДТ „Никола Вапцаров“ – Благоевград искат сегашният директор Маргарита Мачева да запази поста си

Актьорите от ДТ "Никола Вапцаров" - Благоевград искат сегашният директор Маргарита Мачева да запази поста си

Актьорите от ДТ „Никола Вапцаров“ – Благоевград искат сегашният директор Маргарита Мачева да запази поста си

Благоевград, 10 март /Красимир Тасков, БТА/
Актьорите от ДТ „Никола Вапцаров“ – Благоевград излязоха пред сградата на институцията, за да подкрепят сегашният директор на институцията Маргарита Мачева. Тя може да бъде заменена на поста от предишния директор Александър Галперин, чието уволнение от 2018 г. Върховният касационен съд определи като незаконно.
Актьорът Кънчо Кънев заяви, че в последните 8 години театърът е имал 7 директори, които не са успели да извадят институцията от финансовата криза. Според него младият режисьор Маргарита Мачева трябва да запази поста си, защото е успяла да намали загубите и да подобри значително финансовия баланс на институцията.
Недоволството на театралите подкрепи и Христо Мутафчийски. Той заяви, че благоевградската общественост трябва да подкрепи своите творци, защото в противен случай те могат да се насочат към столичните сцени.
Засега актьорите няма да спират работа в знак на протест, но в обедните си почивки ще продължават да изразяват подкрепата си за Мачева. Окончателното решение на Министерството на културата се очаква да стане ясно в близките дни.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

179 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Общество