Държавата изкупува нереализираната българска стока и я дава на социалните служби

Създайте ред – това, което не може да се продаде, още днес изкупете го и го дайте на социалните служби. За българската продукция, колкото и да струва – за това, което е произведено, вложен труд, си заслужава да се вложат пари”.

Това разпореди премиерът Бойко Борисов, след като със заповед на здравния министър пазарите днес останаха затворени, а земеделски производители се оплакаха, че не могат да реализират продукцията си и ще трябва да я изхвърлят, предаде репортер на БГНЕС.

„Каквото не може да се продаде от произведената българска продукция, държавата ще го изкупи и даде на социалните служби”, обяви Борисов, който днес посети текстилен завод в Твърдица.

Пазарите се затварят сами, заяви още министър-председателят, след като в съботния ден много хора излязоха да пазаруват без да се съобразяват с въведените ограничителни мерки. Борисов цитира лекари и коментатори, които говорят пред медиите, че населението трябва да се зарази, „да сигурно ще се заразим, но болниците няма да издържат”, посочи премиерът. „Вчера казах, ако имаме дисциплина, ще може да го поддържаме. Оказа се, че нямаме дисциплина”, констатира Борисов.

В Твърдица заедно с премиера беше и земеделският министър Десислава Танева, както и главен комисар Николай Николов.

По време на посещението Борсов получи обаждане по телефона, от което стана ясно, че тютюнева компания дарява 700 хиляди лева, с които иска да закупи защитни облекла и да ги дари на българските лекари. /БГНЕС

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

77 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Общество