Доц. Мангъров: Щабът го е страх, те са там да носят отговорност

Няколкостотин хиляди българи са заразени с COVID-19, заяви в предаването „Лице в лице“ по Би Ти Ви доц. Атанас Мангъров, инфекционист и педиатър, началник на клиниката по детски инфекциозни болести в Инфекциозната болница в София.

Според него засегнатите от вируса са 100 – 200 пъти повече от официално обявените от националния оперативен щаб, а разликата в цифрите се дължала на тяхната тактика на тестване. Доц. Мангъров не вижда проблем младите хора и децата да се сблъскат с вируса и призова за разхлабване на мерките.

„Ние продължаваме да не искаме да разберем, че това заболяване трябва да бъде посрещнато от най-младата част от населението – децата и техните майки и татковци, те и да се разболеят, няма да им се случи нещо кой знае какво. Тези 70% от населението, които трябва да преболедуват, за да отмине инфекцията, е хубаво да бъдат именно сред по-младата част на населението“, смята Мангъров.

Според него членовете на националния оперативен щаб се страхуват. „Щабът го е страх, не знам защо, но го е страх, те са там да носят отговорност, ама, като носиш отговорност, това не означава, че трябва да съсипеш всичко, защото теб те е страх да носиш отговорност. Ако не може да носиш отговорност – иди си и нека някой друг, който може, да носи отговорност“, коментира Мангъров./temida.tv/

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

260 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Общество