Над 100 студенти блокирани в общежитията на Американския университет в Благоевград

Снимка: БГНЕС

Снимка: БГНЕС

По-голямата част от администрацията работи дистанционно

Над 100 чуждестранни студенти  са  блокирани в общежитието на Американския университет в Благоевград. Ръководството търси вариант  да се приберат по родните си  места при гарантирани мерки за сигурност. Заради пандемията  от COVID – 19 Американският университет  премина в онлайн форма на обучение още миналата седмица и така ще бъде до края на семестъра.

Българските студенти учат от домовете си. Повечето от чужденците не са се прибрали след ваканцията. Обсъжда се възможността тези, които са  в кампуса също да  заминат по родните си места, каза оперативният директор Тодор Тодоров. „В момента са малко над 100 нашите чуждестранни студенти, които са все още в университета ни. Препоръчали сме на всички в най-къс срок да си направят планове за пътуване, да се върнат по родните си места“, уточни той.

Тези, които с от най-рисковите държави,  остават тук, каза още оперативния директор. „Не можем примерно студенти, които са от Италия, да ги насочим да се приберат в Италия или такива, които са от Иран да ги изпратим обратно към Иран. Така, че осигуряваме напълно към момента сигурни условия – хигиената ни е на изключително високо ниво, и продължаваме, дори и в момента, да обсъждаме с ръководството на университета как да процедирамe“, коментира Тодоров.

Около хиляда са студентите в Американския университет.  По-голямата част от администрацията работи дистанционно.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

185 преглеждания

One thought on “Над 100 студенти блокирани в общежитията на Американския университет в Благоевград

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Общество