Няма да можем да напускаме страната, ако не сме си платили глобите към КАТ

1928 нередовни шофьори са установени само на ГКПП „Калотина” от 3 юни насам
От понеделник няма да можем да напускаме страната, ако имаме неплатени глоби към КАТ. Решението, което беше анонсирано още преди дни, вече е взето. Такъв контрол ще има на 8 от граничните пунктове.

1928 нередовни шофьори са установени само на ГКПП „Калотина” от 3 юни насам. А стойността на глобите – близо 400 хил. лева, само 12 хил. обаче са платени на място, чрез ПОС терминалите. Проверката за пътни глоби на пункта започна на 3-ти юни. Един от глобените е Тончо, който знае защо граничните полицаи го спрели и колко ще му струва. Всички шофьори с глоби се пренасочват от граничните полицаи към пътните. Фишове и актове се плащат само с карта.

 

Водачите, на които за първи път се връчват наказателните постановления имат право да продължат пътя си и да направят плащане до 14 дни. Водачите, които имат влезли в сила глоби трябва да платят на място или да се разделят с книжката и талона на колата. „Ако лицето е водач по закон няма право да продължава да управлява МПС, докато не заплати глобата си”,  обясни инспектор Иво Писанов от Пътна полиция.

Така всички те ще трябва или да платят, или да се откагат от пътуването.  Проверките се оказаха изненадана за мнозина, а по обяд се образуваха и опашки от глобени на „Калотина”. „Трябва да има по-добра организация според мен, защото не може само по един да обслужват, като гледам опашката ще е доста дълга”, каза Теодора Гигова.

 

Тези дни на Калотина бил засечен и рекордьор със 168 неплатени електронни фиша. От понеделик, същото очаква всички пътуващи през пунктовете „Лесово”, „Маказа”, „Кулата”, „Капитан Андреево”, Видин – Дунав мост 2, Русе – Дунав мост 1 и Силистра.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

3 768 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Общество