Пет нови контейнера за отпадъци със специално предназначение в Благоевград

Снимка: Георги Нейков, БНР

Пет нови контейнера за отпадъци със специално предназначение в Благоевград. В тях ще се събират стари дрехи и обувки, както и текстилни материали. Това трябва да бъдат отпадъци, генерирани от домакинствата. Целта е да се рециклират или да бъдат повторно използвани от социално слаби граждани. На този етап контейнерите ще бъдат пет, ще бъдат брандирани със знака на Община Благоевград и с надписи, които обозначават тяхното предназначение. Ще бъдат разположени в централна градска част и широк център. Прогнозните точки вече са ясни. Контейнери ще има в близост до сградите на пощата, на съда и на камерна опера, както и в най-оживените точки в кварталите „Еленово“ и „Струмско“.

Диана Стефанова, главен еколог в Община Благоевград,  припомни, че по тази идея се работи от март 2019 г.

Изработени са правилата, сключен е договор с фирма, която ще изгради системата на територията на община Благоевград. Правилата са приети през миналата година от Общинския съвет и от есента на 2019 г. се водят преговори с правоимащата фирма.

В началото на февруари 2020 г. е сключен договор с фирмата, която ще организира системата за разделно събиране, съхранение, сортиране и предаване за повторна употреба или оползотворяване на тези видове битови отпадъци.bnr.bg

99 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.