Призовават кмета на Благоевград към действия, дават за пример Сандански и Петрич

В социалните мрежи  благоевградчани призовават кмета към  действия. Смятат, че не може да се излиза само с актуализиране на  заповеди за ограничителните мерки на Националния кризисен щаб и дотам.

Дават се за пример общините Сандански и Петрич.  В Сандански започна регулярно измиване и дезинфекциране на улиците,  дезинфекцират  се откритите обществени площи по всички квартали  и населените места в общината. Отмениха и синя зона.

В Петрич екипът на кмета Димитър Бръчков подготви пакет от мерки до ОбС за икономически облекчения.

Председателят на Общински съвет Андон Тодоров също призова към действия. Той  съветва кмета на Благоевград Румен Томов, като ръководител на кризисния щаб, да разпореди на „Биострой“ да дезинфекцира незабавно важни зони-обществени площи в Благоевград. Това е съгласувал с шефа на РЗИ д-р Калоян Калоянов.

„Паркинги и гаражи” да отменят незабавно синята зона до 29.03.20г и хората да се прибират по домовете си да се грижат за семействата си.

Спирките на градския транспорт трябва да бъдат третирани всяка сутрин, заедно с обществени пространства, където има поток от хора, паркинги около хранителни магазини, Кауфланд и Лидъл, централни пешеходни зони и т.н.

Използваният дезинфектант е на хлорна основа, със същата смес два пъти дневно трябва да се дезинфекцирани всички градски и крайградски автобуси.

Всички мерки трябва да останат в сила до второ нареждане, предвид епидемиологичната обстановка.Такива мерки вече са взети в други градове, като Сандански и Велико Търново. Двете фирми” Биострой“ и „Паркинги и гаражи“ са общински, имат разписани вътрешни правила при форсмажорни обстоятелства./agencia.bg/

165 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.