Решиха съдбата на учителката, посегнала на ученичка

Учителят от Горно Драглище, Райка Калоянова, остава на работа. Вероятно ще ѝ бъде наложено административно наказание като първо провинение от нейна страна, но няма да се достига до крайната мярка – освобождаване от работа.

Клип, разпространен в социалните мрежи, показва как учителката в разложкото село да обижда и посяга на момиче от класа.

От понеделник е започнала проверка, както от РИО-Благоевград, така и от Агенцията по закрила на детето, съобщава 24 часа.

Фактите са, че до днес, като пропуск на училището, е, че няма документално описани провинения от страна на ученичката, която е позната с буйния си нрав и арогантно поведение. В учебната характеристика е записано още, че има слаби оценки и е нестарателна.

Учителката по БЕЛ, нейната колежка, присъствала на случката и родителите на детето са дали писмени обяснения пред директора на училището още в понеделник. Според Бойчо Пукнев Калоянова е добър педагог с дългогодишен стаж и множество добри изяви.

Поради този и много други мотиви жители на селото са събрали подписка в подкрепа на Калоянова, а до днес над 200 души са се разписали.

Началникът на РИО потвърди, че е задействан механизма за справяне с училищния тормоз, но директорът е работодател на педагозите и в негови ръце е решението какво наказание да бъде наложено на г-жа Калоянова.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

2 637 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Общество