Срокът за регистрация на газовите уредби на колите ще бъде удължен до 30 ноември

Снимка: БГНЕС
Собствениците на автомобили с газови уредби, които още не са ги заявили в КАТ, да могат да го направят до 30 ноември и да не се редят в близките месеци на опашки. Такава промяна в наредбата за регистриране на моторните превозни средства предлага вътрешният министър Младен Маринов заради въведеното извънредно положение.

В началото на годината много шофьори се наредиха на опашки пред КАТ в цялата страна, след като стана ясно, че масово не е спазвано изискването от 2014 г. промяната във вида на горивото на колите да бъде заявено от собствениците в следващите 3 години и това да се отрази в талоните им, което означава издаване на нови. Срокът за промяната отдавна е изтекъл, което означаваше, че шофьорите може да бъдат глобени и това доведе до хаос и опашки пред КАТ.

След обявяването на извънредното положение срокът за регистрация беше удължен до края на май, но сега вътрешният министър предлага той да бъде продължен до 30 ноември.

„По този начин се цели избягване на струпването на големи групи от граждани в звената за регистрация на пътни превозни средства с оглед обявеното извънредно положение в Република България. Звената за регистрация на пътни превозни средства няма да преустановяват своя режим на работа, поради което посочените собственици ще могат да заявят промяната в данните за вида на горивото на моторните превозни средства в удължения срок до края на 2020 г.“, пише в мотивите си Маринов./lex.bg/

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

66 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Общество