Ученици от Долно Осеново на стаж в Община Симитли

9 ученици от Обединено училище „Св. Паисий Хилендарски“-село Долно Осеново започнаха двуседмичен стаж в Общинска администрация – Симитли.

Десетокласниците бяха посрещнати от зам.-кмета на община Симитли – Евгения Георгиева, която ги приветства с „Добре дошли”. Учениците представиха себе си, споделиха накъде мислят да продължат по пътя на развитието си, след което започнаха с първата тема от стажа: „Организационна структурата на Общинска администрация – Симитли“.

Учениците от десети клас, обучаващи се в професионално направление „Приложна информатика“, професия „Оператор на компютър“, специалност „Текстообработка“, ще осъществят своята практика за придобиване на първа степен на професионална квалификация за професия „Оператор на компютър“. Учебното съдържание е съобразено с изискванията на държавния образователен стандарт за придобиване на квалификация.

Основната цел на практиката е учениците да приложат усвоените знания и умения в реална работна среда и на реално работно място, да допълнят знанията си и усъвършенстват уменията си със специфичните характеристики на предприятията в зависимост от характера на дейността им и пазарния им дял, да обогатят подготовката си за държавни изпити за придобиване на степен на професионална квалификация. Те ще обогатят правната си култура, ще развият професионалните и комуникативните си  способности, ще доизградят културата на поведение, ще придобият навици да работят в групи и екипи със специалисти. Ще се научат да вземат решения, ще изградят умение да представят себе си във връзка с кариерата, ще придобият умение да спазват условията за безопасен и здравословен труд.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

189 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Общество