Зов за помощ!!! Да помогнем на Емо да бъде нормално дете!

Здравейте, приятели!

Аз съм Вера, майката на Емо. Изминалите 6 години бяха истинско предизвикателство за мен и семейството ми, те изминаха в неуморната борба да съхраним живота и да подобрим здравето на любимото ни дете. За жалост дойде моментът, в който вече не можем да се справим сами и имаме нужда от вашата подкрепа.

Емо се роди на 27.02.2014г.в 28г.с. ,1кг.,35см. След раждането го интубираха и поставиха на апаратна вентилация в кувиоз. По времето ,в което беше в кувиоза му откриха болестта, която промени живота ни-вътрешна хидроцефалия.Трябваше да изчакаме, за да наддаде нужните килограми и да бъде опериран за поставяне на вентрикуло-перитонеален шънт. След 3 месеца чакане Емо наддаде до желаното тегло и на 29.05.2014г. успешно му беше поставено апаратчето в главичката ,който е свързано с пикочния мехур,за да може да изкарва излишната течност от главата. На 29.10.2014г. се наложи повторна операция на главата,ревизия на вентрикуларната част на шънта. Но това не беше краят на премеждията ни. На 06.05.2016г Емо получи гърч съпроводен с повръщане, в следствие на което ни изпратиха да направим изследвания и ЕЕГ и се установи,че има Спастична церебрална парализа изразена от дясно.

След продължителна рехабилитация и ходене по мъките Емо проходи самостоятелно преди два месеца, на 6 годишна възраст. Все още е на памперси и не говори добре. Въпреки всички трудности и дългия път и факта, че Емо е със ТЕЛК решение за 100% вид и степен на увреждане с чужда помощ, ние не сме се отказали и виждаме напредъка на детето.

Емо има назначена операция за удължавяване на сухожилието на крачето на 07.05.2020г. След това ще ни бъде назначен дълъг курс от рехабилитация, която обаче няма да е по джоба ни. Също така Емо има нужда от постоянна работа с логопед, за да може да говори нормално и разбираемо, тъй като в момента говори само на бебешки.

Обръщам се към вас с молба да помогнете на Емо в този труден момент, за да може той да бъде градивна част от обществото и да бъде един от нас.

Благодаря за човещината, която проявявате към Емо!

Да помогнем на Емо да бъде нормално дете!

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

758 преглеждания

One thought on “Зов за помощ!!! Да помогнем на Емо да бъде нормално дете!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Вижте още от категорията: Общество