Кметът Димитър Бръчков: Благодаря на всички дарители в тази ситуация

Благодарност за дарените бързи тестове за коронавирус изрази кметът на община Петрич Димитър Бръчков към г-н Александър Манолев, направил дарението за нуждите на МБАЛ „Югозападна болница“ ООД. „Г-н Манолев намери, закупи и дари, без абсолютно никакви условия 1 000 броя от тези тестове.

Бившият зам. – министър Ал. Манолев дари 1000 теста за МБАЛ „Югозападна болница“

Това е ценна помощ и знак за отговорно отношение към двете общини в тази криза. Тези тестове ще ни дадат спокойствие, защото ще се използват, както за работещите на първа линия, така и при случай на установена инфекция за последващо тестване на контактни лица“, посочи кметът и уточни, че се правят постъпки чрез контактите на дарителя за закупуването на още тестове, за да се обхванат рисковите групи в Петрич и в Сандански.

Има направени 43 теста на лични лекари и медици от Спешна помощ в Петрич, всички са с отрицателен резултат. Кметът посочи, че по-рано са използвани и закупените 600 бързи теста от самата болница също за изследване на медици и пациенти по отделения в двете общини – Петрич и Сандански.

Димитър Бръчков благодари на всички дарители до момента, които са се отзовали и са помогнали с предпазни маски, очила, дезинфектанти и средства. Близо 33 хил. лв. са постъпили по дарителската сметка за закупуване на респиратор за болницата в Петрич, която инициатива е съвместна на Община Петрич и Ротари клуб – Петрич. Закупена е също апаратура за реанимацията в Петрич след разговор с лекарите на стойност 30 хил. лв., осигурени от бюджета на община Петрич.

„Убеден съм, че работейки заедно създаваме един добър механизъм за реакция в тази ситуация. Радвам се, че петричани се отзовават“, обобщи кметът Димитър Бръчков.

Вижте още от най - актуалното за Благоевград

277 преглеждания

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Вижте още от категорията: Петрич